Eiki en Oeki Ruimen op

17.50 incl. BTW

Categorie:

Beschrijving

Eiki en Oeki ruimen op gaat over voorkomen van zwerfafval en hergebruik. Eiki en Oeki, twee bijzondere eekhoorns, zijn de hoofdpersonen in dit rijk geïllustreerde voorlees- en prentenboek.

Door te werken met Eiki en Oeki ruimen op komen naast algemene doelen op het gebied van luisteren, (voor)lezen en woordenschatuitbreiding expliciet doelen op het gebied van educatie op het gebied van afval, afvalscheiding binnen bereik van zowel kinderen van de bovenbouw (zie Voorleesmaatje op de site van Levend Leren) als voor de kinderen uit de onderbouw van de school (groep 1 – 4).

Doordat oudere kinderen het boek voorlezen en bespreken met de jongere kinderen snijdt het mes aan beide kanten: zowel de oudere als het jonge kind worden geïnformeerd. Ook ouders, leraren, gastsprekers kunnen vanzelfsprekend de rol van voorlezer innemen. Het gaat dan om begrippen opruimen, afval, zwerfafval, recycling, hergebruik, maar ook keuzes maken, schoonheid, de natuur.

Afvaleducatie is een onderdeel van natuur – en milieueducatie (NME) en is onlosmakelijk verbonden met kerndoel 39: leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu. Voor projecten over afval is gebruik van dit boek aan te bevelen. Voor de Voorlezers van dit boek.

Voor de voorlezers van dit boek is een digitale presentatie met alle afbeeldingen uit het boek beschikbaar. Neem per mail contact met ons op als je deze graag wilt ontvangen.

Extra informatie

Gewicht0.5 kg
Afmetingen29 × 22 × 1 cm