Training agressiecontrole

Hoe krijg je de jongere weer in beweging? Weer naar school of in een veilige omgeving?

Training agressiecontrole

Iedereen wordt weleens boos, het is een emotie die je soms zomaar kan overkomen, en waar je mee om moet leren gaan. Soms lukt dit, maar soms lukt het je helemaal niet meer om je te beheersen. Dit kan dan vervelende situaties opleveren voor de mensen om je heen, maar ook zeker voor jou zelf.

Kennis in Kracht biedt een training aan waarmee je leert je boosheid of agressie te beheersen. Deze training is laagdrempelig en heeft een praktische insteek. Er wordt samen met jou gekeken of er gewerkt moet worden aan een aantal sociale vaardigheden.
Als je met andere mensen omgaat. is het omgaan met boosheid soms  lastig Ook kijken we of je moeite hebt met impulscontrole en gaan we samen aan het werk om deze impulsen onder controle te krijgen.

Tijdens de training ga je leren om grip te krijgen op je boosheid. Hoe kun je de beginnende boosheid bij jezelf herkennen? Maar ook hoe bouwt de boosheid zich daarna op, en wat heb je nodig om te zorgen dat de boosheid weer minder wordt. Als je dit onder controle krijgt zal je omgeving aan jou een groot verschil merken, wat je omgeving, maar vooral voor jezelf heel fijn zal zijn.

De training is ontwikkeld op basis van de Washington State Aggression Replacement Training (WSART). De WSART is weer een bewerking en doorontwikkeling van de Aggression Replacement Training (ART). In 2010 is deze training op basis van de ervaringen van de groepstraining doortontwikkeld naar een individuele training.

De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers die ieder jaar hun licentie voor bijhouden om deze training te mogen geven. Binnen het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) is deze training erkend als goed onderbouwd.

“Ieder kind kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de huidige maatschappij. Hoe deze bijdrage eruitziet is afhankelijk van de begeleiding die wij als volwassenen en zorg professionals de kinderen en jongeren geven wanneer zij het even moeilijk hebben”.

Grip op boosheid en agressie

Werken aan eigen doelen

Gecertificeerde trainers

Contact opnemen

Oplossingen hoeven niet altijd veel tijd te kosten. Soms kan een goed gesprek al voldoende hulp bieden om weer mogelijkheden te zien. Wij staan altijd open voor een geheel vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek om te beoordelen wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00