Oplossingen

Hoe krijg je de jongere weer in beweging? Weer naar school of in een veilige omgeving?

Tool4u

Soms heb je weleens moeite om aan je vrienden duidelijk te maken wat jij nou eigenlijk echt wilt, of vind je het moeilijk om nee te zeggen als je iets gevraagd wordt, en reageer je niet altijd even handig als je iets niet wilt. Dit kan lastige situaties opleveren voor vrienden, familie of andere mensen om je heen, maar ook voor jou zelf.

Kennis in Kracht biedt een training aan waarin je leert hoe je om kunt gaan met lastige situaties met andere mensen waarin je terecht kunt komen. 

De training is laagdrempelig en praktisch. Tijdens de training heb je zelf ook inbreng. Je kunt ook werken aan doelen die je zelf wilt bereiken. Je gaat praktisch aan de slag met situaties die jij in je dagelijkse leven tegenkomt, en je leert hoe je deze situaties op een handige manier kunt oplossen. 

Tools4u is een training die ontwikkeld is als justitiële gedragsinterventies om herhaling van delicten te voorkomen. Doel is het aanleren en vergroten van cognitieve en sociale vaardigheden. 

9,2

Cliënttevredenheid

90%

Weer terug naar school

76

Lopende maatwerktrajecten

Tools4school

Op school is het niet altijd even makkelijk. Je zou graag bij een bepaalde groep willen horen, maar deze groep doet niet altijd de meest handige dingen in de klas richting andere kinderen of de docent. Ga je dan meedoen? Of ga je andere keuzes maken? En hoe doe je dit dan richting je klasgenoten of je docenten op school? Dit zijn allemaal lastige situaties waar je in terecht kunt komen. 

Tools4school is een training die gericht is op het aanleren van cognitieve en sociale vaardigheden. Tools4school is gebaseerd is op de gedragsinterventie Tools4u. De training wordt op maat gemaakt, omdat iedere jongere weer andere doelen heeft. De training wordt ook uitgevoerd in nauwe samenwerking met school en ouders

De basis van de training is steeds hetzelfde: De trainer oefent met de leerling vaardigheden om beter te functioneren op school. Deze vaardigheden worden in de klas bekrachtigd door docenten als het goed gaat, en op een opbouwende manier bijgestuurd als het nog niet lukt. 

Passend bij het individu

Volledig op maat, geen enkel traject is hetzelfde

Kennis en ervaring met complexe problematiek

Contact opnemen

Oplossingen hoeven niet altijd veel tijd te kosten. Soms kan een goed gesprek al voldoende hulp bieden om weer mogelijkheden te zien. Wij staan altijd open voor een geheel vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek om te beoordelen wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00