Vertrouwenspersoon Kennis in Kracht

Als je een klacht hebt kun je die bespreken met je begeleider. Je kunt de klacht ook bespreken met de directeur. Als dat niet tot een oplossing leidt of als je het om welke reden dan ook niet met je begeleider, docent of de directeur kunt bespreken is het mogelijk om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon.

Het is het beste als klachten intern worden opgelost. Als dat niet mogelijk is kan er een beroep worden gedaan op de vertrouwenspersoon. Als situaties ook met behulp van de vertrouwenspersoon niet worden opgelost, kan er een formele klacht worden ingediend.

Jeugdstem

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. 

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdzorg.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon

Geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdzorg werkt

Ondersteunt cliƫnten bij klachten over de jeugdzorg

Geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdzorg

Draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdzorg

Zo bereik je Jeugdstem

Bel gratis naar 088 – 555 1000

Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl . De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00 tot20.00u en op vrijdag van 15.00 tot 17.00uur

Contact met de vertrouwenspersoon is altijd vertrouwelijk

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00