Trajectbegeleiding

Hoe krijg je de jongere weer in beweging? Weer naar school of in een veilige omgeving?

Trajectbegeleiding

Iedereen verdiend kansen en mogelijkheden op een fijne toekomst. Maar wat als het even of zelfs helemaal niet lukt? Dan zullen daarvoor mogelijk één of misschien zelfs meerdere redenen of oorzaken zijn.

Tijdens de trajectbegeleiding gaan we én kijken naar deze reden of oorzaak én naar wat je graag zou willen. Van daaruit gaan we aan de slag met het vinden van mogelijkheden die zo goed mogelijk aansluiten bij jouw wensen. Hierbij houden we rekening met de door jou genoemde reden of oorzaak die ervoor zorgde dat het eerder niet lukte.

Kennis in Kracht biedt middels trajectbegeleiding effectieve begeleiding naar werk, school of andere vormen van dagbesteding ter oriëntatie en voorbereiding op weg naar een betere toekomst.

Kennis in Kracht helpt je bij het vergroten van je kansen voor de toekomst middels het vinden van een leuke en zinvolle dagbesteding. Binnen wat mogelijk en haalbaar is stapsgewijs toewerken naar het realiseren van doelen en dromen. Zelf richting geven, kleine stappen, grote verschillen.

Wat doet de trajectbegeleider?

Tijdens het eerste gesprek bespreken we samen met jou en de mensen die dicht bij jou betrokken zijn je wensen en motivatie. Samen brengen we de situatie in kaart en stellen een persoonlijk trajectplan op. Hierin staat wat je wil bereiken, hoe je dat wil bereiken en wanneer je dat wil bereiken. Samen met jou en de mensen die dicht bij jou betrokken zijn maken we afspraken over hoe vaak we bij elkaar gaan komen om te overleggen over je voortgang.

Specialisme

Het onderscheidend vermogen van trajectbegeleiding binnen Kennis in Kracht is altijd blijven zoeken naar mogelijkheden. Juist in vastgelopen situaties en bij gedragsproblemen.

“Ieder kind kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de huidige maatschappij. Hoe deze bijdrage eruitziet is afhankelijk van de begeleiding die wij als volwassenen en zorg professionals de kinderen en jongeren geven wanneer zij het even moeilijk hebben”.

Duidelijke afspraken

Lange adem

Ook buiten de kaders

Contact opnemen

Oplossingen hoeven niet altijd veel tijd te kosten. Soms kan een goed gesprek al voldoende hulp bieden om weer mogelijkheden te zien. Wij staan altijd open voor een geheel vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek om te beoordelen wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00