Tools4school

Hoe krijg je de jongere weer in beweging? Weer naar school of in een veilige omgeving?

Tools4school 

Op school is het niet altijd even makkelijk. Je zou graag bij een bepaalde groep willen horen, maar deze groep doet niet altijd de meest handige dingen in de klas richting andere kinderen of de docent. Ga je dan meedoen? Of ga je andere keuzes maken? En hoe doe je dit dan richting je klasgenoten of je docenten op school? Dit zijn allemaal lastige situaties waar je in terecht kunt komen.

Tools4school is een training die gericht is op het aanleren van cognitieve en sociale vaardigheden. Tools4school is gebaseerd is op de gedragsinterventie Tools4u. De training wordt op maat gemaakt, omdat iedere jongere weer andere doelen heeft. De training wordt ook uitgevoerd in nauwe samenwerking met school en ouders.

De basis van de training is steeds hetzelfde: De trainer oefent met de leerling vaardigheden om beter te functioneren op school. Deze vaardigheden worden in de klas bekrachtigd door docenten als het goed gaat, en op een opbouwende manier bijgestuurd als het nog niet lukt.

Laagdrempelig

Focus op cognitieve en sociale vaardigheden

Samen met school en ouders

De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers die ieder jaar hun licentie bijhouden om deze training te mogen geven. Binnen het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) is deze training erkend als goed onderbouwd.

“Ieder kind kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de huidige maatschappij. Hoe deze bijdrage eruitziet is afhankelijk van de begeleiding die wij als volwassenen en zorg-professionals de kinderen en jongeren geven wanneer zij het even moeilijk hebben”.

Passend bij het individu

Volledig op maat, geen enkel traject is hetzelfde

Kennis en ervaring met complexe problematiek

Contact opnemen

Oplossingen hoeven niet altijd veel tijd te kosten. Soms kan een goed gesprek al voldoende hulp bieden om weer mogelijkheden te zien. Wij staan altijd open voor een geheel vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek om te beoordelen wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00