Het uiltje dat (te) knap is

17.50 incl. BTW

Categorie:

Beschrijving

Een voorlees- en prentenboek dat in de bibliotheek van elke school die hoogbegaafdheid serieus neemt aanwezig moet zijn!

Het uiltje Ove is een hoogvlieger. Daardoor wordt hij niet begrepen, voelt hij zich anders dan de andere dieren. Op school, thuis, bij het spelen. Het maakt hem verdrietig en boos. Buiten het bos ontmoet hij het mensenkind Jonathan. Samen weten ze het bos te redden en dan blijkt hoogvlieger-zijn toch zo zijn voordelen te hebben.

Veel hoog intelligente kinderen hebben het moeilijk op de basisschool. Hun verwachtingen over de school als interessante en uitdagende leerplek komen niet uit. Ze voelen zich vaak niet begrepen door leeftijdgenoten.

Dit boek biedt ze herkenning en maakt problemen waar het jonge intelligente kind mee kan worstelen, bespreekbaar. Door Folkert Oldersma is dit verhaal verwoord in mooie aansprekende tekst. Marjolein Terwindt-Wetterauw stond garant voor prachtige illustraties. Het voorleesboek (37 blz., A4 formaat) kan toegevoegd worden aan het repertoire van de leraar. Dat spreekt voor zich. Maar dit prachtig geïllustreerde boek is ook uitermate geschikt om voorgelezen te worden door ouders.

Voor ouders en/of leraren is in het boek aanvullende informatie opgenomen over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid bij jonge kinderen.

Extra informatie

Gewicht0.5 kg
Afmetingen29 × 22 × 1 cm